Proč rekonstruovat byt či dům v zimním období?

17.11.2012 15:14

Blíží se svátky vánoční a konec tohoto roku. A je stále spousta investorů a majitelů nemovitostí,kteří zvažují realizaci přestaveb či rekonstrukcí osobních bytů a RD.

Stres a kratší dny nutí potencionální investory k odkládání staveb na jaro.

Ale jak je již dnes nemálo lidem známo,řemeslné a stavební práce na zimu opadávají a proto se nabízí možnost jak ušetřit nemalé peníze majitelům nemovitistí na řemeslné práci i stavební materiály.

Je pravda že některé pracovní a technické postupy nejdou provádět stejně rychle jako v letních podmínkách a to skrze vlhkost a klimatické rozdíly. Nicméně je fakt že to interiérové "stavbě" nijak neškodí a to i při větších tepelných výkyvech. Tudíž nebránit se jakým koli pracovním postupům. Prohřívat stavbu v průběhu zimních dnů je zapotřebý a nutností. Můžete zde mít pocit že peníze co ušetříte na řemeslech či materiálech budou protočeny v energiích,ale můžu čtenáře ujistit že to tak není. Pokud má stavba již vyměněná stará okna za nová a neuniká zde již žádná tepelná energie,stačí stavbě malí tepelný zdroj,který si v průběhu stavby jen teplo na stavbě udržuje. A peníze vynaložené za energie nebudou tak rozdílná jako v letních podmínkách. U RD je dokonce možnost použití starých "peter" na tuhá paliva,kde jsou náklady na tepelnou energii mnohem nižší. Ale jak jsem již výše uvedl,jde zde hlavně o ušetření na řemeslných pracech a stavebních materiálech. A to může při rekonstrukci RD nebo celorekonstrukci bytů činit nemalé částky.

 

Pokud máte další dotazy k tomuto článku či odborné názory,jsme jedno velké oko. Níže...

Diskusní téma: Proč rekonstruovat byt či dům v zimním období?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek